lördag 5 januari 2013

Nyårslöften

Det var många år sen jag avlade nyårslöften. Men nån gång under julen började jag läsa den här bloggen och blev så inspirerad av hur konkret Minna, som skriver bloggen, tar tag i sina problem. Min situation liknar inte hennes överhuvudtaget, men det var något med hennes infallsvinkel som gav mig ett nytt perspektiv.
 Så jag bestämde mig helt enkelt för att bli mer konkret. (Haha, hur enkelt är det? :) )
 Område 1 är motionen. Mitt mål för januari och februari är att komma ut 3 ggr i veckan. Spelar ingen roll hur långt jag springer. Grejen här är att etablera en rutin. Jag ska ut genom dörren om jag sen så bara lunkar 1 km. Här har jag god hjälp av maken som har samma målsättning. Vi har många bra rundor i olika längder där vi bor. I skogen bakom vårt hus ligger en gammal travbana på 1 km. Just nu är det för blött för att springa där, men den är utmärkt på sommaren. Den kan förlängas till 2,4 km genom en avlöpare ut i skogen. Den kan man kombinera hur man vill. Sen har vi en runda på 3,5, en på 7 o.s.v.
 Ett utmärkt hjälpmedel är sajten jogg.se. Jag bokför mina rundor. Där blir det alltför uppenbart om man ljuger för sig själv. "Jag...jo, jag springer ett par ggr i veckan...fast hoppsan...de där veckorna infaller inte så ofta."

 
Fler nyårslöften kommer... Nu blir det en bild på julklapp från vännen B, som sonen och jag hälsade på häromdagen. B quiltar. Hon syr jättefina saker och har ett fantastiskt fint sinne för färger. Det framgår kanske inte av just den här kudden, som är svart. Jag får fota några andra av hennes alster - hon syr jättefina kassar, grytlappar, babytäcken m.m. Men även denna kudde är väldigt effektfull och vacker, dock syns inte de olika svarta nyanserna på detta foto.

 
Igår kväll bakade vi pizza. Jag njuter av de sista lediga dagarna. På måndag börjar jobbet igen och då kommer de kreativa krafterna inte att kanaliseras i pizzabak. :)

 
Det här... är kanske ett annat nyårslöfte. Detta är inte jag, eller, känns inte som mitt vanliga, mer försiktiga, vardagsjag och fotografen tyckte definitivt inte att denna skulle läggas ut på min blogg. :) Men det är kanske en målbild. Gesten jag gör på bilden är frigörande. Så här kanske jag ser ut när jag springer i mål efter ett...maratonlopp? Nej, maraton kommer aldrig att finnas med på min agenda. Men 10 km.

 
De här bilderna ville jag lägga ut på bloggen för jag ville visa upp kläderna. Jag har ingen anledning att göra reklam på min blogg, jag är ju inte sponsrad på något sätt, men butiken är väl värd ett besök. Jag letade efter nya kläder till nyårsafton när vi var i Skåne och Köpenhamn, men jag hittade ingenting som jag trivdes i. Jag tänkte strunta i allting och använda någonting från garderoben. Men så, på hemväg från Köpenhamn, klev vi av i Örestad. Köpcentret ligger precis bredvid järnvägsstationen. Det var den dagen det var som allra snöigast och stormigast i Skåne och Danmark och flera tåg var redan inställda. Jag var lite orolig för att vi skulle mötas av nyheten att bron var avstängd för resten av kvällen när vi kom ut från köpcentret. Men vi gick in och jag ramlade över butiken Masai och bortglömda var snöyra och storm. Det var precis som i en film. Maken satt i en fåtölj mitt i butiken och blev serverad glögg och jag gick ut och in ur provhytten och mannekängade för honom, allt medan två expediter gick och hämtade kläder åt mig. :) Sen hade jag en jättefin nyårsafton i mina nya kläder.

 
Och tillbaka på ruta 1. :) Följetongen Marin. Nu är jag tillbaka till den punkt jag var när jag var tvungen att repa upp. Men nu är ökningarna med. Nu kommer ett mittparti med förkortade varv och sen spegelvändningen av vingen jag håller i.
Nu ska jag gå och heja på juniorkronorna en stund.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar