lördag 22 september 2012

Dagens Alanya-bilder

Nu när höstrusket har börjat lägra sig över oss kan det vara skönt med några återblickar, för att påminna sig om att det kommer soligare dagar igen. :)

 Vi var i Alanya i månadsskiftet juni-juli. Redan då var det ordentligt varmt. Då kan det vara skönt att åka upp i bergen. Här gjorde vi en utflykt till en närbelägen grotta, Dim Cavern.
 Maken och sönerna beundrar utsikten utanför ingången till grottan. Bergen som kringgärdar Alanya är riktigt imponerande. När man kör på de smala vägarna upplever man naturens styrka på ett påtagligt sätt.
 En detalj från vägen ner i grottan. Grottan är fint iordningsställd med gångvägar och belysning på strategiska ställen. Mer vågrät än lodrät promenad. Man kommer ca 700 meter in i berget, så grottan är inte så stor, men väl värd ett besök. En varm dag svalkar det dessutom välgörande.
Efter utflykten kan det vara skönt att softa i vilstolen på balkongen. :)

Ny passion!

Lattice hat av Sarah Arnold.

Ett snabbt och fantastiskt roligt mönster. Jag rynkade lite på näsan först, när jag såg att mössan var virkad. Trodde att jag hellre ville sticka. Men när jag hade satt igång var jag fast. Det var omväxlande och gick fort. Klart på ett par dagar.

Det här blir vinterns favorit. Den har en väldigt skön passform. Jag har svårt att hitta mössor jag trivs i, men denna satt som gjuten.

Gallermönstret ovanpå mössan är vackert att se på och roligt att göra.
Det gick åt 90 g Colinette Art. (156 meter.) Det är garn från samma färgbad som jag stickade VisaLisas Gratitude i, Velvet 116 Plum från april 2012.

Det är lite kul. Hela mönstret inleds med de avskräckande orden : "This is not a beginners pattern!" Det fick mig att tveka, men en nybörjare är jag ju ändå inte. Lite youtubande för att komma tillrätta med FPDC och BPDC (front resp back post double crochet) så gick det som en dans.

Det kommer garanterat att bli fler. Jag hade glömt att det var så kul att virka! :)
Trevlig helg!