lördag 18 januari 2014

Stickar igen!

Jag är tillbaka i den här smått overkliga cybervärlden. Jag hade börjat följa några av alla de fantastiska bloggar som finns därute och börjat lämna och få kommentarer... och så fick min högerarm nog. Jag hade naturligtvis kunnat fortsätta läsa stickbloggar även om jag inte kunde sticka själv, men jag tappade lusten totalt. I några månader gjorde jag inget textilt. Men så började jag sy... det är som om en liten del av min kreativitet måste få sitt utflöde i den textila världen.
 Då och då har jag förstås provat att sticka också, men det har inte funkat. Nu under julen kände jag att det onda har gett med sig. Äntligen. Jag kan bära kassar med höger hand igen. Lyfta tunga tetror. Och framför allt: Jag kan sticka igen!!!

Så då blev det:

Water for the elephants.  
Design av Rose Hiver. En bra sockbeskrivning med en väldigt trevlig häl. Däremot hittade jag faktiskt mönstret - förutom själva elefanten - i Anna Zilboorgs bok "Fancy feet - traditional knitting patterns of Turkey". Det är trevligt med ett turkiskt mönster "översatt" till västerländsk socka. Tycker dock att Rose Hiver kunde nämnt Anna Zilboorg i sin mönsterbeskrivning. 

 Detalj. Elefanten.På stickorna nu. Ett mönster ur Anna Zilboorgs bok Fancy feet. Jaa, jag är helt insnöad på turkiska mönster. Men inte ett dugg förtjust i turkiska toe-up-metoden har jag äntligen beslutat, efter att ha kämpat med de j-a tårna och låtsats att jag är oerhört intresserad av denna kulturella variation. Jag får inte till det och tycker därmed att den västerländska varianten är mycket trevligare. 

På provdockan. Tomten kom nämligen med en provdocka i år. :) Hon heter... ja, just det, Selda! 
Det här är numera en färdig T-shirt och den ska få följa med till Turkiet i februari. :)
Nu ska jag börja uppdatera mig på era bloggar, alla flitiga stick- och bloggerskor därute. Trevlig helg!