lördag 1 december 2012

Snö

Oj, vad det har snöat de senaste dygnen... Ingen våldsam snöstorm, snarare ett enträget stillsamt snöande. Vi har skottat och skottat....

Orkar den stackars tallen? Den fick mycket att bära. Det är vackert, och det kommer lagom till advent, men vilken totalförvandling. Från gråa regniga novemberdagar till detta vinterlandskap.
 
Igår eftermiddag, när jag kommit hem från jobbet (och jag åkte buss), tänkte jag skotta fram bilen och åka och handla. Jag skottade upp en gång från trappen bort till garaget. Sen skottade jag runt bilen. Skottade fram bilen - ja, faktiskt - och skottade ytterligare en gång runt bilen, eftersom bilen varit begravd under ansenliga mängder snö. (Nejdå, jag svor inte ett dugg.)
Vi har en låååååång uppfart. Den skottade jag inte. Jag tog sats och - körde fast. Lyckades ta mig loss. Körde fram några meter. Satt fast igen. Insåg att detta slutar inte väl och körde tillbaka bilen till sin plats. Tänkte gå och handla. Även om vi bara har en och en halv kilometer till affären så kändes det rätt äventyrligt i snöyran. Men hellre det än skotta uppfarten. :) Just då ringde maken. Han satt i en bil tillsammans med en arbetskompis. De tänkte åka förbi affären. Vilken lycka. Jag landade i soffan med en stickning istället. :)
 
Och stickningen är fortfarande denna. Marin av Ysolda Teague. Jag är så förtjust både i mönstret och garnet att jag redan planerar nästa Marin. Den här stickar jag i Baby Alpacka Silk, 70% baby alpacka och 30% mullbärssilke. (Säger man verkligen så på svenska?)  Färgen är mintgrön, inte grå som bilderna visar. Stickor 3,5. Jag är svårt sugen att testa att sticka en marin i Viking Eco alpacka. Jag har tre härvor liggande. Jag vill se hur sjalen blir i ett grövre garn.
Rosetterna är så söta.
Jag vill dessutom göra en marin i en rosa eller lila färg som passar mamma. Plus att jag vill sticka ett par såna här:
 
 
 
Mönstret heter
Butterflies are free och bilden har jag lånat från Ravelry.
Så det ser ut som om jullovet är räddat. :).
Nu tänkte jag julstäda. Byta gardiner. Försöka tvätta bort sojasåsen från köksmattan. (Haha, hur hamnade den där?) Plocka fram ljusstakarna och julstjärnorna.
Ha en skön första advent!