söndag 18 november 2012

Inbrott!

När jag publicerat föregående inlägg satte jag mig och jobbade. Jag har en större sak som måste bli färdig nu i veckan. Kände mig belåten när jag jobbat några timmar, för jag var verkligen igång. En hel lång söndageftermiddag sträckte ut sig framför mig. Äntligen skulle jag få göra klart! Jag var ungefär halvvägs och gick ner i köket efter en kopp kaffe.
 Då ringer mammas granne.
 En inbrottsvåg i mammas bostadsområde. Det hade varit tre inbrott hos mammas närmsta grannar. De hade kommit att tänka på mammas hus och gått runt för att titta hur det såg ut. Ett fönster stod öppet. De frågade polisen vad de skulle göra. Polisen sa att varken de eller grannarna kunde gå in. Så närmsta grannen ringde mig. "Bli inte orolig nu, men...."
 Min bror och jag fick kasta oss i bilen och köra de 10 milen hem till mamma.
 Fönstret var visserligen öppet, men ingen hade gått in. Såvitt vi kunde se var inget rört och inget försvunnet. Vi har inga värdesaker kvar i huset.
 En av grannarna hade precis varit borta över helgen och kommit hem till ett fullständigt upponervänt hus. De hade rivit ur alla lådor. "De har till och med varit i sängarna", sa grannen uppgiven/förbannad.
 Polisen var där. De sa att det är en östeuropeisk liga som härjar i bostadsområdet just nu. De tar sig in och plockar åt sig guld och den utländska valuta man har hemma. De är inte intresserade av något annat, vare sig elektronik eller svenska kontanter. En annan granne hade haft tusentals svenska kronor liggande hemma. De hade fått bli kvar.
 Vi vet inte varför fönstret var öppet. Om de hade gått in borde de inte ha gått ut samma väg, då borde ytterdörren ha stått olåst. Alternativt, om de blivit skrämda och stuckit ut samma väg som de kom, så borde sakerna i fönstret, blomkrukor och lampor, blivit omkullvälta.
 Vi kollade alla fönster och dörrar, pratade med grannarna och åkte hem igen.
 Vad kan man säga? Vilken j-a förödelse hos grannen, jag lider med dem. Att komma hem och hitta sitt hem upp och ner. Vilken chock.
 Vi kan vara glada att det inte hänt något hemma hos mamma. Nu får vi skynda på med röjning och de renoveringar som behöver göras så vi kan sälja.

Lödder

tänkte jag på i morse. Kommer ni ihåg - TV-serien från slutet av 70-talet som parodierade det nya fenomenet TV-såpan? Anders Gernandt ställde en rad frågor i slutet av varje avsnitt som skulle locka en att titta nästa gång. Jag funderade på WIP:s och tänkte att livet också kan formuleras som en rad WIP:s. Eller LIPS kanske :). Life in progress.
 
 

Genom ett regnvått fönster. Släpkärran vilar sig efter gårdagens äventyr. Vi fick riktigt mycket gjort hemma hos mamma. Det kändes skönt och frigjorde en massa energi! Yes! Tänk att det är så befriande att slänga. Steg ett är att förbereda huset för en visning.
 
 

 
Mamma har sytt i hela sitt liv. Gått diverse utbildningar, men pgra sina omständigheter inte riktigt utnyttjat sina kunskaper yrkesmässigt. Hon har ett helt rum fyllt av tyger. Titta vilka godbitar!

 
Jag blir sugen på att sy en sån här.