måndag 11 augusti 2014

FO och ny toille

 
Så här blev den. Min kombination av W+X ur Yoshiko Tsukioris "Clothing for everyday wear". Nu känner jag mig nöjd med det här mönstret för ett tag. Det får bli det första mönstret i min "TNT" - pärm. Bara att ta fram och använda igen.
På bilden har jag hängt dit ett halsband från Marimekko som jag köpte i Marimekkos butik i Helsingfors i somras.

  
Snett bakifrån. Jag har ingen fotograf hemma just nu, så det får bli provdockebilder. Det var svårt att få till ljuset när jag försökte fota mig själv i spegeln, eftersom det är så mörkt tyg i klänningen.
Jag har sytt in klänningen i sidorna efter att jag tog den här bilden. Modellerna i boken är stora och jag hade ju förstorat ytterligare. Efter att ha provgått med klänningen en dag på jobbet kände jag att rörelsevidden var lite too much.
 
Nästa utmaning: Byxa K. (Samma bok.) Jag kan inte rotera bilden, så ni får titta snett.
 
Jag sydde en toille av dessa byxor i ett glesvävt lintyg som jag har använt att sy gardiner av en gång i tiden. Modellen är skön och löst sittande, men jag har återigen förstorat mönstret för mycket. Byxan sitter bra över höfterna men är för stor i midjan och för vid i benen. 
 
Ja, så här blir det när jag fotar mig själv i spegeln. :) Jag håller för ansiktet för att kläderna ska synas.
I bakgrunden syns mitt nya, välorganiserade syrum. :) Jag vet, det är en lyx att ha ett syrum. Jag njuter av den lyxen varje dag. :)
Detaljer. Fickan hittade jag på själv, den fanns inte med i mönstret. Jag gillar vecken i bensluten, även om bensluten är för vida. När jag väl trimmat storleken tror jag jag kommer sy flera par av den här modellen  för den trivs jag i!