lördag 14 april 2012

Bosnian, pomatomus m.m.

I veckan blev skaftet till nr 2 av mina Bosnian slipper socks klart.

Och därmed inträdde nån slags bosnisk torka. Bara hälarna kvar - och att fästa trådarna.Men plötsligt fick jag sån lust att göra nåt snabbt och enkelt.


Såna här slippers, t.ex. Finns i många olika varianter. På Ravelry vill jag minnas att de heter "Auntie Maggies slippers." Otroligt snabbstickade, du gör klart dem på några timmar.

Inspirerad av Kreaforia fick jag för mig att göra handledsvärmare av det populära sockmönstret  
Pomatomus. Jag har läst om mönstret på flera bloggar, sett att många har tyckt om att sticka det. Jag förstår varför. Rolig och avkopplande TV-stickning! Också klart på några timmar.

Och titta vilket godis som dök upp i brevlådan i veckan. Ethnic socks and stockings av Priscilla Gibson-Roberts. Oj oj, vilka inspirerande mönster.

Titta på dessa! Georgian stockings. Dessa sockor som är fotograferade köptes år 1865! De har blivit restaurerade och finns nu på museum.

Hoppsan, först nu ser jag att bilden hamnade upp och ner. Mhm, försökte rotera den. Funkar inte. Nå, jag ville visa detaljen i mitten av sockan, de charmiga just nu upp-och nervända fåglarna. Är de inte underbara? En sån detalj kan få mig att gå igång så jag måste sticka!!

Ute snöar det. Ja. Snöar. Det har snöat större delen av natten och hela förmiddagen. Vi som bor i östra Svealand har blivit uppmanade av meteorologerna att hålla oss inne om vi har sommardäck på bilen.
Perfekt väder att sitta i soffan och sticka, m.a.o. Ha en skön helg!