lördag 14 april 2012

Bosnian, pomatomus m.m.

I veckan blev skaftet till nr 2 av mina Bosnian slipper socks klart.

Och därmed inträdde nån slags bosnisk torka. Bara hälarna kvar - och att fästa trådarna.Men plötsligt fick jag sån lust att göra nåt snabbt och enkelt.


Såna här slippers, t.ex. Finns i många olika varianter. På Ravelry vill jag minnas att de heter "Auntie Maggies slippers." Otroligt snabbstickade, du gör klart dem på några timmar.

Inspirerad av Kreaforia fick jag för mig att göra handledsvärmare av det populära sockmönstret  
Pomatomus. Jag har läst om mönstret på flera bloggar, sett att många har tyckt om att sticka det. Jag förstår varför. Rolig och avkopplande TV-stickning! Också klart på några timmar.

Och titta vilket godis som dök upp i brevlådan i veckan. Ethnic socks and stockings av Priscilla Gibson-Roberts. Oj oj, vilka inspirerande mönster.

Titta på dessa! Georgian stockings. Dessa sockor som är fotograferade köptes år 1865! De har blivit restaurerade och finns nu på museum.

Hoppsan, först nu ser jag att bilden hamnade upp och ner. Mhm, försökte rotera den. Funkar inte. Nå, jag ville visa detaljen i mitten av sockan, de charmiga just nu upp-och nervända fåglarna. Är de inte underbara? En sån detalj kan få mig att gå igång så jag måste sticka!!

Ute snöar det. Ja. Snöar. Det har snöat större delen av natten och hela förmiddagen. Vi som bor i östra Svealand har blivit uppmanade av meteorologerna att hålla oss inne om vi har sommardäck på bilen.
Perfekt väder att sitta i soffan och sticka, m.a.o. Ha en skön helg!

4 kommentarer:

 1. Hej Selda! Vad roligt att du blev inspirerad av mina handledsvärmare! Och tack för att du länkade till mig! Vilket garn använder du i dina handledsvärmare?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag köper det mesta av mitt garn i Turkiet. Det här är ett sånt nystan. Garnet heter "Alize cashmira". Det är 100% ull, 300 meter/100 g, något kraftigare än det du använde således. Och ändå stickade jag på stickor 3. (Visst stickade du på 3,5?)

   Radera
 2. Åh, hej!!! Och tack för titten och orden på min blogg! Vilka fina saker du gör! Jag har inte kommit så långt i min stickningsutveckling, stickar bara med en färg... När jag försöker blanda olika färger/garner blir det inte jämt, utan det drar och stretar. Morr... Övning ger färdighet? Åsså har jag precis skrivit värsta kräk-inlägget om skolans alla påhitt, och så läser jag att du är lärare! Inte bra! :-))))) Det är bara i maj jag blir upprörd, det blir lite mycket :-))))) Ha det så bra, jag kommer att titta in då och då hos dej. Hoppas på bilder och berättelser från Turkiet!

  SvaraRadera
 3. Hahahaha....:) Du får mig att skratta igen! Nå, hör här: Jag är inte bara lärare, jag är mamma också. :) Jag drabbas OCKSÅ av elaka små veckobrev, dock inte i samma utsträckning längre eftersom mina grabbar börjar bli stora. Den ena sonen är dessutom nyblivet myndig så jag slipper alla otrevliga mejl från skola 24 som talar om att han kommit 10 minuter för sent (för att busskrället aldrig går i tid nu när de bygger om vägen in till "stan"). Dessutom kan man få arbetsuppgifter från fotbollslaget; spelar inte dina tre små "apor" (som du så gulligt kallar dem:) ) fotboll eller hockey eller nåt? Om du får långtråkigt, menar jag... Då kan du a)skjutsa till matchen kl 7 söndagmorgon i långtbortistan eller b)kränga kryddstarka korvar till bekantskapskretsen eller c) sköta kiosken lördag kväll 17- 21 under cupen. :)
  Tack för dina snälla ord om mina stickningar. Känner mig verkligen inte särskilt långt kommen. Jag blir alltid så förvånad över att det inte SYNS på bild hur buckliga mina flerfärgsstickningar är. Men.. jag gillar flerfärgsstickningar så jag stickar på..med en tråd i varje hand.
  Jag har haft bloggtorka. Det är maj månad som bekant och (vilket uppenbarligen också är bekant;) ) många aktiviteter på gång ute i skolorna. Men jag tänker absolut försöka skriva mer om våra resor, bloggen heter ju trots allt "vardag och resor". Har nog mest blivit vardag hittills... Ha det gott!

  SvaraRadera