onsdag 9 januari 2013

Turkiskt på stickorna

 
Turkisk inspirerade sockor. Men stickade på västerländskt vis. Dock tänker jag prova att göra afterthought heel. Jag stickar på fri hand, får se var detta slutar. Kände bara ett starkt behov av att pausa från Marin, min kära sjal som av någon märklig anledning växt ut till ett evighetsprojekt. Stickor 3,5. Garn från mina turkiska resor. 66 m i resåren, ökar till 72 i skaftet.

 
Så här ser förlagan ut. Det som är så spännande med turkiska mönster är att det inte är lika utpräglad skillnad på mönsterfärg och bottenfärg som i våra mönster. Färgerna är mer jämlikar. Nu när jag lagt in bilden på bloggen såg jag den i ett nytt ljus. Färgerna och perspektivet är lite annorlunda. Och då såg jag mönstret på ytterligare ett sätt. Så stanna upp en stund och titta på bilden. Det är som de där bilderna där motivet förändras när du byter fokus. (Även om bilden inte är den bästa.)
 
 
Jag har hämtat min inspiration ur denna bok. Jag har skrivit om den förr. Underbara mönster. Dock tycker jag det är riktigt svårt att sticka med mer än 2 färger på samma rad. Jag är nyfiken på dig som läser. Vad tycker du om flerfärgsstickning?

 
Jaja, okey då. Marin ska väl få vara med på ett hörn. Men nu har jag repat upp 3 ggr! Man tror inte det är sant. När ska den bli färdig? Jo då, det ska komma in en bild på en FÄRDIG Marin. :) Hm, jag som tänkt så mycket på målbilder. Skam om den inte är klar före sportlovet! Det borde inte vara något problem om inte en massa andra projekt knackade på dörren. :)