lördag 1 december 2012

Snö

Oj, vad det har snöat de senaste dygnen... Ingen våldsam snöstorm, snarare ett enträget stillsamt snöande. Vi har skottat och skottat....

Orkar den stackars tallen? Den fick mycket att bära. Det är vackert, och det kommer lagom till advent, men vilken totalförvandling. Från gråa regniga novemberdagar till detta vinterlandskap.
 
Igår eftermiddag, när jag kommit hem från jobbet (och jag åkte buss), tänkte jag skotta fram bilen och åka och handla. Jag skottade upp en gång från trappen bort till garaget. Sen skottade jag runt bilen. Skottade fram bilen - ja, faktiskt - och skottade ytterligare en gång runt bilen, eftersom bilen varit begravd under ansenliga mängder snö. (Nejdå, jag svor inte ett dugg.)
Vi har en låååååång uppfart. Den skottade jag inte. Jag tog sats och - körde fast. Lyckades ta mig loss. Körde fram några meter. Satt fast igen. Insåg att detta slutar inte väl och körde tillbaka bilen till sin plats. Tänkte gå och handla. Även om vi bara har en och en halv kilometer till affären så kändes det rätt äventyrligt i snöyran. Men hellre det än skotta uppfarten. :) Just då ringde maken. Han satt i en bil tillsammans med en arbetskompis. De tänkte åka förbi affären. Vilken lycka. Jag landade i soffan med en stickning istället. :)
 
Och stickningen är fortfarande denna. Marin av Ysolda Teague. Jag är så förtjust både i mönstret och garnet att jag redan planerar nästa Marin. Den här stickar jag i Baby Alpacka Silk, 70% baby alpacka och 30% mullbärssilke. (Säger man verkligen så på svenska?)  Färgen är mintgrön, inte grå som bilderna visar. Stickor 3,5. Jag är svårt sugen att testa att sticka en marin i Viking Eco alpacka. Jag har tre härvor liggande. Jag vill se hur sjalen blir i ett grövre garn.
Rosetterna är så söta.
Jag vill dessutom göra en marin i en rosa eller lila färg som passar mamma. Plus att jag vill sticka ett par såna här:
 
 
 
Mönstret heter
Butterflies are free och bilden har jag lånat från Ravelry.
Så det ser ut som om jullovet är räddat. :).
Nu tänkte jag julstäda. Byta gardiner. Försöka tvätta bort sojasåsen från köksmattan. (Haha, hur hamnade den där?) Plocka fram ljusstakarna och julstjärnorna.
Ha en skön första advent!

6 kommentarer:

 1. Fina vinterbilder! Det är samma här, och det lyser upp och så blir det tystare. Skönt! Och underbart med ett telefonsamtal i rättan tid, hur var det nu... Lyckan bor i de små tingen? :-))) Ha en fin stickhelg! :-)

  SvaraRadera
 2. Tack! Det ska jag ha. Ja, visst är det vackert. Jag försöker se skönheten i vinterlandskapet, men känner mig ärligt talat gammal och tråkig ibland och ser bara snöskovlar framför mig när snön faller. :) Ha en fin advent du också!

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Du lämnade en sådan fin kommentar på min blogg så jag blev själklart nyfiken på din sida.Verkligen härliga vinterbilder! Solen skiner från en klar ljusblå himmel och snön ligger tung. Om det bara inte vore så kallt :) Vilka härliga sockor förresten! Jag har fått dille på att virka små tossor så tillbaks till kaffet och virkningen. Jag kommer gärna och hälsar på fler gånger! Ha en fortsatt fin helg! Mvh Theresa

  SvaraRadera
 4. Hej tack för din fina kommentar om mina sjalar. Blev nyfiken på din blogg och tror jag lägger den bland mina favoriter. Marine-sjalen är vacker, och i tjockare garn blir den säkert härligt stor och varm. Sockarna har jag också sneglat på men jag tycker det är så tråkigt att sticka nr 2.

  SvaraRadera
 5. Tack för era kommentarer! Så roligt att ni hittade min blogg. Theresa: Jag förstår att du fått dille på dina tossor. Jag har kikat på dem på din blogg. De är jättesöta. Så smart med "sock stop" som du tänkte klistra på undersidan. Det måste ju också skydda mot att sockorna slits, tänker jag. Ja, välkommen tillbaka! :) Och Miriam: Så kul att du lägger min blogg bland dina favoriter. Jag tänker lägga in din blogg bland mina. :) Dina sjalar ÄR verkligen inspirerande. Ha en fin adventshelg!

  SvaraRadera
 6. Visst är Butterflies-sockorna fina. I höstas hade föreningen Sticka dem som mönster i sitt sock-event.
  Jag är så sugen på att sticka en massa sockor men det är så mycket annat jag också vill så det blir sällan. Har iofs tre olika sockor på stickorna just nu.

  SvaraRadera