fredag 4 januari 2013

Ett steg fram och två steg tillbaka...

 
Jag hade stickat 60 nya varv på Marin igår kväll och kände mig riktigt nöjd och belåten. DÅ först... upptäcker jag att jag inte gjort de föreskrivna ökningarna på vartannat varv. Marin är ett mönster i olika sektioner. Dels en övergripande del, där det förklaras hur allt hänger ihop. Den behövde jag inte läsa igen efter mitt uppehåll, tyckte jag. Och så är det delen som beskriver kanten. Först efter de 60 varven var det något i mitt inre som sa att någonting var fel. Alltså... TITTAR jag inte på det jag stickar? Jag har gjort så här förut. Jag började läsa den där delen av beskrivningen som jag enligt egen utsago egentligen var höjd över... Sen var det bara froggning som gällde. Hittade en sån charmig beskrivning på ordet "froggning" på Ilsefins blogg. När grodor kväker på engelska säger de något som kan tolkas som "rip-it, rip-it, rip-it". Tja...det var vad jag pysslade med i den sena nattimmen.

 
Men innan dess hade jag en riktigt skön jullovsdag. Jag bakade bagels.
 
 
Ena sonen och jag åkte till kära vännen B som bor så här naturskönt. En riktig, grå januaridag...men stämningsfull ändå, på något sätt.
 
 
Här står kära vännen B på trappen till sitt lilla torp. Sparken står framme, det har varit fint vinterväglag tills det töade.

 
Vi blev varm välkomnade.
 

 
Det bästa mor har, det sätter hon på bordet.

 
Så här stämningsfullt och julfint var det i torpet. En skön eftermiddag!
Nu är det dags för trettonhelg. Hoppas ni alla får en skön helg!
 


2 kommentarer:

 1. Tråkigt att repa upp, men hellre nu än senare! Om man nu ska vara klämkäck och se att glaset är halvfullt och inte halvtomt! ;-D Och det är väl bra att vara tänker jag.

  Vad duktig du är som bakar bagels, det har jag aldrig prövat! Det kanske jag borde.

  Ha en god fortsättning på det nya året! /Blenda

  SvaraRadera
 2. Hej Blenda! Ja, det är absolut bättre att se det halvfulla glaset. :) Det är en inställning jag försöker hålla mig till på fler områden än stickningens.
  Bagels är lite pyssliga, men resultatet blir gott. Saftiga bröd. Jag har en kokbok som heter "Schücks sommarmat" där jag hittat just det recept jag använder. Men man hittar ju mycket på nätet också.
  Och tack detsamma, hoppas du har ett fint år framför dig!/Gisela

  SvaraRadera