onsdag 13 juli 2011

Blåbär och jogging

Idag har varit en produktiv dag. Förmiddagen var sval och molnig. Jag gick ut i skogen vid halvtio på förmiddagen. Jag behöver inte gå många meter - vi har en stig rakt ut i skogen bakom huset. Efter två och en halv timme var jag tillbaka med 3 liter blåbär. Man får kämpa för sina bär i år, men jag är envis och vill i alla fall ha lite i frysen när vintern kommer. Det är så mysigt på helgmorgnarna, min man brukar gå upp och göra smoothies av vad vi nu råkar ha i frys och kyl och så kommer han upp med kaffe och smoothie till mig. Jag visualiserade dessa vitaminkickar när jag kröp runt i blåbärsriset och sjasade bort myggor och fästingar. Nej, faktiskt bara en fästing. De där små rackarna är en smolk i glädjebägaren, men ska man tänka så finns ju många smolkar. I år har vi ju också blivit varnade för dvärgbandmaskar. Jag vågar inte äta blåbären råa. Jag kokar ihop dem med socker och fryser ner röran i portionsförpackningar. Sen kan man ta upp det och göra vad man vill - smoothies, som sagt, eller paj eller kräm eller något annat gott.
 Jag gick hem med mina bär och stack ut direkt igen på min 7,5 kilometersrunda. Jag njuter inte av själva löpningen, men jag njuter av känslan mellan mina träningspass. Känslan när man har sprungit är så skön och det är skönt att orka springa upp och ner för trapporna hemma.(Tvättstugan i källaren och sovrummen på övervåningen.)
 När jag kommit hem gjorde jag något jag aldrig gjort, tror jag. Eller kanske nån enstaka gång. Jag målade tånaglarna och smorde in fötterna med en fotkräm som stått i skåpet hur länge som helst, men som jag aldrig tagit mig tid att använda. Skönt att pyssla om fötterna lite. Jag har problem med fötterna av och till. Jag tror det hänger ihop med mina joggingskor. När nästa lön kommer ska jag köpa nya.
 Sen la jag mig i TV-soffan och åt god mat och tittade på en film. 
 Imorgon ska jag åka hem till min mamma och hjälpa henne med trädgården.
 Hmmm... lustigt, det här. Jag vet ännu inte hur jag vill ha det med bloggen, vad jag vill och hur anonym jag vill vara, eller ens om jag vill skriva på svenska. Skulle jag lika gärna kunna skriva dagbok? Jag provar mig fram ett tag och ser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar