tisdag 12 juli 2011

Test

De senaste dagarna har jag varit alldeles uppslukad av en blogg som jag hittade av en ren slump. Jag ska länka till den senare, när jag vet hur allt fungerar. Nu skriver jag en test-text för att se hur sidan ser ut. Den bloggen - och kommunikationen jag har haft med bloggens innehavare - gjorde mig lite nyfiken på det här med bloggande. Precis som hon känner jag att det är något jag vill göra för min egen skull. Dels har jag mycket jag vill dokumentera. Dels är det skönt att bara skriva av sig ibland.
 Men nu går åskan, så nu borde vi kanske dra ur alla apparater här hemma? Det är torrt i markerna så det var riktigt skönt när det kom en rejäl regnskur för en liten stund sen. Åskan, däremot, kan jag både ha och mista.
 Hmm.. ingen mer åskknall. Jag skriver en liten stund till och hoppas på det bästa.
 Denna tappra bloggare, som har inspirerat mig så mycket, bjuder på sig själv och sitt liv på ett sätt som stämmer till eftertanke. Hon hjälpte mig t.o.m. när jag - efter ett uppehåll på några veckor - gav mig ut och sprang igår. Jag sprang "7 och en halvan". Kroppen muttrade till en början. Jag har ingen lätt match med mig själv när jag motionerar. Jag har en bild i huvudet av att jag studsar fram, lätt som en gasell, men verkligheten matchar inte riktigt. Dessutom har jag en liten röst som motarbetar mig. "Men nu har du väl sprungit långt nog? Du är ju i ganska bra form egentligen. Det räcker, unna dig att gå nu."
 Igår övervann jag mitt motstånd genom att tänka på min bloggvän som bor i en liten bergsby i Turkiet. Jag tänkte på henne och hennes vardag, hur motigt och stretigt och många gånger fattigt hon och hennes man har haft det, men hur hon ändå gnetar på, dag efter dag. Hon håller modet uppe och ger aldrig upp och tillvaron är inte alltid så glamorös men hon finner glädje i det lilla. Den bilden gav mig också en smula mer uthållighet när jag lunkade min runda i solgasset.
 Idag har jag plockat blåbär för andra gången denna säsong. I förrgår plockade jag 1 1/2 liter och det blev lika mycket idag. Den förra omgången använde jag direkt, till en paj. Dagens skörd kokade jag upp och rörde med socker. Jag ska frysa ner det och använda till makens födelsedagstårta i slutet av månaden. Jag hoppas komma ut och få några liter till i frysen. Det är inte jättemycket blåbär i år. Man får vara ganska ihärdig om man ska skaka fram en liter ur skogen. Idag var jag ute i en och en halv timme.
 Så. Det får räcka som test.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar