söndag 27 januari 2013

Crystal Park

Det har varit bloggtorka ett tag. Det är intensivt på jobbet nu och veckan som kommer är en slutspurt. Föreställning nästa söndag och måndag, sen laddar vi om på nytt inför nästa stora grej i mars.
 Jag har inte kunnat sticka på en hel vecka. Förra helgen eskalerade värken i höger arm som jag visserligen anat ett tag men inte riktigt erkänt. Ville förstås inte att det skulle ha något med stickningen att göra. Men i söndags kapitulerade jag och belade mig själv med stickförbud. Abstinensen har varit grym. :)

Nå. Men livet fortsätter ändå. Vi har vårt turkiska äventyr att se fram emot. För snart ett år sen åkte vi på visningsresa i Alanya. Det var en ren slump - maken vann en visningsresa. Vi har ju redan en lägenhet i Alanya, men en gratis visningsresa i mars månad säger man ju inte nej till.
 Vi kom hem med ytterligare en lägenhet i bagaget.
 Vi valde att investera en gång till därför att detta nya projekt skiljer sig från den lägenhet vi redan äger på många punkter. Lägenhet nr 1 i Flower Garden är en liten förening där vi ägare gemensamt sköter om all drift. Vi har två anställda som bor på området med sina familjer. Alla renoverings- och förbättringsarbeten som behöver göras förhandlas och köps upp av styrelsen.
 Vår nya lägenhet, Crystal Park, byggs av en av Alanyas största byggherrar, Oguzhan Construction. Vi har sett flera av deras områden som är igång. Byggherren finns med även efter att bygget är sjösatt och inflyttningsklart och hjälper till att driva anläggningen. Det blir kanske mindre personligt - vi kommer inte att vara involverade i de anställdas arbetsvillkor på samma sätt, t.ex. Men samtidigt kan det vara skönt att inte behöva fundera och oroa sig över driften så mycket. Bara åka ner och njuta. En vacker dag vet vi hur vi vill ha det och då kanske vi säljer den ena lägenheten. Eller också kanske barnen är sugna på att ta över den ena. Eller nåt.
 Just nu ser vi i alla fall fram emot att resa ner och skriva lagfart och möblera. Vi får kontinuerliga uppdateringar av byggherren. Nu senast så här fina bilder på de gemensamma utrymmena.

 
 
Photo: Inomhuspool
 
Nej, den blev ju inte så fin när jag förstorade den. Detta är inomhuspoolen i anläggningen.  Det kommer också att finnas ett gym och ett hamam.
 
 

Photo: Inomhuspool              Photo: Spaavdelning          Photo: Relaxrum mellan Hamam och spaavdelning
 
 
Ytterligare bilder från de gemensamma utrymmena. Gången i mitten är nog mest tagen för att visa detaljerna i taket, t.ex., men den förbinder poolen med hamamet och gymmet. Bilden t.h. visar också på effekterna de skapar inomhus med belysningen och jag är osäker på vilket utrymme den föreställer.
 
 
Vi börjar planera möbleringen. Planen är att vi reser ner en vecka i mars, skriver alla papper och köper in möbler. Kanske för leverans senare om det inte är helt inflyttningsklart då. Vissa saker tar vi med oss hemifrån. Det gjorde vi förra gången också. Påslakan och bäddmadrasser, t.ex. Bäddmadrasser är svårt att få tag på därnere. Gardiner syr vi upp hos en fantastisk skräddare som vi lärt känna genom en granne i Flower Garden.
 
Nå... jag drömde mig bort en stund och fick ett brutalt uppvaknande när jag tittade ut genom fönstret. Det är vintergrått ute och jag har en massa jobb att ta tag i.
 Avslutar med några stickbilder. Jag fick lite gjort innan stickförbudet inträdde.
 
 
De turkiska sockorna, inspirerade av Anna Zilboorg, är färdiga. Stickade på västerländskt maner. Improviserade. Vilket gav mig en del nyttiga erfarenheter.
 
Hälen på denna är t.ex. för liten. Gjorde den större på nr 2 och ska väl så småningom repa upp denna och sticka om. Kanske. Eller så tar jag bara med mig erfarenheten till nästa projekt.

 
Hoppsan. Här slank en amaryllis in emellan. Vår fina amaryllis, inköpt den 12 december, bestämde sig sent omsider för att börja blomma. Sisådär en månad för sent. :)
 
 
Turkisk socka i profil.

 
Amaryllisen igen. Den lyser upp i vintermörkret.
 
 
Ny turkisk på stickorna. Efter Anna Zilboorgs diagram, men stickade på mitt sätt. Alltså som västerländsk socka med afterthought heel.

 
Hm...vem kan tro att jag har stickförbud. Här ska det bli ett par harvest dew .
Gå in och sök på Anna Zilboorg på Ravelry... Man suktar.
Och Marin, då. Hur går det med den, frågar sig den minnesgoda. Moahahaha.... säger jag bara.
Kämpa nu på med oxveckorna, alla duktiga därute! Ha en bra vecka.
 
2 kommentarer:

  1. Aha, Anna Zilborg måste jag kolla på, kanske kan hitta något att använda mitt Uppsalavante-garn på? Jag får jobba på med det där, tänker inte ge upp helt och hållet! :-)
    Fina stickningar och ljuvliga amaryllisar du har!!!

    SvaraRadera
  2. Thank for sharing such a great information Please keep it up and I am waiting for new post here.Crystal Park Alanya

    SvaraRadera