söndag 16 september 2012

FO:s och nya WIP:ar

Japp, nu har här färdigställts lite:
En Ishbel i ett multifärgat garn som inte riktigt kommer till sin rätt på pusselmattan. Jitterbug, 100% merino. Ska bli en julklapp, snacka om att jag är ute i god tid! :)
 
 
 
VisaLisas fina mönster Gratitude Leaf Shawl. Före...

och efter. Den ligger "på tork" däruppe. Jag stickade den i Colinette Art, ett underbart garn att sticka i. Lite kli-varning när sjalen är på. Det gick åt 154 g, 267 meter, räknade jag ut, eftersom jag har lust att sticka fler.

Och så något som ser ut att kunna bli en följeslagare: Mina kära Candle power socks. Jag stickade ett par blå tidigare och de var tänkta åt min kära kusin, men jag blev a)inte färdig med dem i tid för mitt besök hos henne, b) kär i dem själv. Så snabbt fram med stickorna och producera ett nytt par. Nu får hon dessa i julklapp. Ja, jag säger det: framförhållning, mitt nya motto! (Hö! :) Den som lever får se.)
Stickade med ullgarn ur "stashen" (har jag förstått att man kallar de där skuldhyllorna i garderoben som ständigt är proppfulla, eftersom man inte använder dem utan bara fyller på med nytt).
 
Nya planer:
 
 
Harvest Dew. Ett mönster som fascinerade mig, för att det verkar framhävas bättre när man har multifärgade garner. Stashen innehåller ett flertal multifärgade garner som jag blev förjust i i min LYS i Alanya. Efter att ha genomgått några stickäventyr med dessa garner känns de inte så fräscha längre, men nu kanske de kan få nytt liv. Note to self: När jag blir förtjust i ett garn behöver jag kanske inte köpa 10 nystan av det. Om jag inte ska sticka ett väldigt stort plagg, då, förstås.

 Jag blir inspirerad av alla fantastiska stickbloggar. Jag brukar klicka lite på måfå i stickameras blogglista och det finns hur många som helst i detta avlånga land som dels är otroligt duktiga med stickor och virknålar, och dels dessutom lägger ner tid på att dokumentera det så snyggt, till glädje för oss andra.
När jag läste den fina bloggen Stickaovirka blev jag så sugen på att sticka dessa sockor som hon har stickat i flera exemplar.

Det är ett drops-mönster som ännu inte har något namn. Stickaovirka har gjort så fina färgsammansättningar, det var de som inspirerade mig snarare än mönstret. Dessa garnnystan plockar jag fram för att se om jag kan göra något utav.

 
 
Och slutligen: Pågående projekt som är ett perfekt pendlarprojerkt. Sjalen Maluka. Jag stickar i Manos Silk Blend. 270 meter på en härva. Jag räknar kallt med att det räcker. :) 267 meter till gratitude, så.... 3 meters marginal, om den kräver ungefär lika mycket. Man måste införa lite spänning i tillvaron där det går.
 Och därmed återgår jag till att vårda min förkylning. Maken och yngste sonen genomlevde den förra veckan och lagom till igår, lördag, var det min tur. Igår var jag helt däckad och tacksam för att det var lördag. På det viset slapp jag karensdag. Praktiskt om man kan schemalägga sjukperioder till helgerna. Idag är jag en smula bättre, orkar sitta i soffan och blogga och planera nya stickäventyr.
 Ha en bra vecka!
 
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar