söndag 26 augusti 2012

FO och WIP:s

Ojoj..tror varje inlägg får starta med "nu har det gått lång tid sen sist". Vägen är lite gropig just nu. Jag tröstar mig med att vissa faser i livet är sådana. Det är tungt med mamma och hennes nya boende. Tack och lov för min kollega som "går före" mig med ett par år i den här processen. Jag tänker ofta på det han berättat om hur första året för hans mamma på nya boendet var. Att dela erfarenheter betyder så otroligt mycket. Jag behöver bara säga några få ord om vad som händer så VET han, för han har varit där. Akuten. Vill hem. Alla som upplevt detta - alla som har föräldrar i den här fasen av livet - vet ju.
 Jag tränar mig på att inte låta detta ta för stor plats, för ett tag i somras tog det över fullständigt. Om man kan teckna mitt liv som en stor cirkel så är detta EN tårtbit. Inte mer. Jag känner ändå tacksamhet för den tårtbiten, för den berikar mig mycket, trots att det är tungt också. Men när jag varit hos mamma, eller haft nån vårdkontakt, eller ägnat en stund åt hennes ekonomi, så är det bra sen. Jag tränar mig på att bryta, både tankegångar och samtal som handlar om henne och hennes situation.
 Nu har jag dessutom känt mig halvt bedövad av intensiteten i uppstarten på jobbet. Samtidigt känns det så otroligt roligt! Jag tycker det är så kul och jag har så många ideer och jag tror jag har lärt mig hantera det så jag inte gör allt på en gång och tar i så jag spricker. De här första veckorna går jag nog långt över mina 10 timmars förtroendetid/vecka, men det får jag ta igen sen, när allt börjar rulla.

 Och så stickningen, då. :) Där har jag också tusen och en ideer om vad jag vill göra.
Men först, ett FO:

Mina Candlepower socks. Om någon av er från fattigskogen läser det här så kommer ni kanske ihåg att jag satt och stickade på dem rätt intensivt för att de skulle bli klara till helgen därpå. Det blev de inte. Det blev inga candlepower sockor till min kära kusin. De blev dessutom så sköna så jag ville ha ett par själva, när de nu ändå inte blev klara i tid.

.
Istället stickar jag nu ett nytt par till Sirkka. Ett jättetrevligt mönster, roligt att sticka. Mönstret är lätt att memorera och omväxlande att sticka. Stickar som vanligt i mitt 100%-iga superwash-ullgarn från Turkiet på stickor 2,5. Tån blir fin, man "graftar" ihop den. Jag vet inte vad "grafting" heter på svenska.

Närbild på en ljuslåga.


Och så har jag påbörjat fina Visa-Lisas underbara sjalmönster Gratitude. Vi som var i Fattigskogen fick ett mönster till skänks, tusen tack! Självklart hade jag inte tvekat ändå att köpa detta mönster. Jag tycker det är viktigt och självklart att de som konstruerar mönster som är till så stor glädje för oss andra ska få lön för mödan, det blir nog inte många spottstyvrar ändå. :)

Och appropå vackert hantverk: Så här fina klockor gör min morbror. Båda dessa klockor hängde/stod hemma hos min kusin Sirkka i Finland. Fantastiskt detaljarbete av min kreativa morbror.

Guldklocka.

Fina Sirkka med sin rara man Mauri. Jag har ingen "riktig" syster, men i Sirkka är jag så nära en syster jag kan komma.

Jaha, vad är nu detta? Min duktiga man har rivit ut badrummet på bottenvåningen. Projektet har pågått ett tag nu, vid sidan av allt annat liv, s.a.s. Att vi "bara" har ett badrum just nu leder till planering av logistiken i det övre badrummet. Son 1 har sovmorgon på tisdagar, vilket leder till att vi andra kan sova en kvart längre...:)

Nytt rör.


När man kommer hem till oss är det här den första synen som möter en.  Badkaret står och väntar på att få flytta in på riktigt.  
En annan typ av WIP.
Dags för arbetsvecka! Jag sätter mig med förberedelser nu, är riktigt sugen på att kasta mig över jobbet. Ha en bra vecka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar