söndag 4 mars 2012

Länge sen...

Hoppsan. Ett par månader slank visst iväg. Jag hann fylla 50 och vi har varit en "sväng" i Alanya. När vi kom hem från vår resa hade våren hunnit hit till Sverige också.
 Vi hade en skön resa. Vi hade nog tur med vädret, för grannarna därnere berättade att det har varit rätt regnigt och ruskigt i början av året. När vi kom var det kallt både ute och i lägenheten. Vi satte på våra AC:n för fullt (på värme, förstås) men det tog tid att driva ut kylan. Det kändes lite ödsligt då, första kvällen. Ute var det mörkt och huset var nästan tomt. Det var bara folk i två lägenheter till förutom våran och det är klart, står det tomt i ett stort hus med stenväggar så tar det en stund att driva ut kylan. "Men hur ska den här veckan bli...?" tänkte jag då.
 Men nästa morgon... å, nästa morgon vaknade vi till solsken och med solen kom värmen. Det blev en fantastiskt skön vecka. Ingen överdriven värme, men 15-20 grader på dagarna. Lagom varmt för många långa sköna promenader, lagom för att sonen och jag skulle orka spela vår dagliga tennismatch. (Orkar man ju inte på sommaren när det är 35 grader.)
 När vi kom hem märkte vi stor skillnad på mängden snö och is. Det kändes som ett stort kliv närmare våren. Och nu har vi haft en fantastisk vecka härhemma! Soligt och fint.
 I Alanya besökte jag förstås favvogarnbutiken:
Yavuz yün. Ja, jag handlade. :) Kan ju inte åka hem med tom resväska.Och våren var på väg. Fin blomsterprakt i parken bakom Atatürk-statyn.

Vi satt och njöt av solen nere vid hamncafeet.

Men innan vi for hann jag färdigställa några saker:

Jag blev klar med min andra candle flame sjal. Den blev present till en god vän som fyllde 60 år.

På ett stickcafe på facebook var det någon som satt och stickade på s.k. "syltasockor". Jag har inte hunnit sitta och sticka med på så många stickcafeer, men de gånger jag gjort det har jag blivit så inspirerad. Vilka mästerverk som skapas runt om i vårt avlånga land!  Jag tyckte syltasockorna såg så mysiga ut, så jag googlade fram ett mönster och stickade mig ett par. Jag tog med dem till Turkiet och tur var väl det. Första kvällen var som sagt väldigt kylig och då behövde vi alla sockor som stod till buds.

En annan liten vän fyllde 6 år. Han fick inte BARA sockor, vilken 6-åring vill väl ha det? Men han tog på sig dem på en gång och hade på sig dem hela kvällen. Raringen! Hoppas han har hunnit använda dem mycket i vinter.

Här ligger 6-åringens sockor tillsammans med en socka i ett mönster från drops design. Silver star heter de.
Silver star blev startskottet för en ny passion. Så lustigt det är med sticklusten. Den bara drar iväg som den vill. Nu är det plötsligt bara flerfärgsstickade sockor som gäller och jag kan inte göra så mycket åt det. :) Det är inget jag styr över. Och det är så skönt att låta sticksuget utvecklas precis hur det vill, det är så mycket annat i tillvaron som måste styras och kontrolleras.
Så resestickningen blev förstås ett nytt par flerfärgstickade sockor:
Drops julsockar. Det var ju visserligen inte jul längre, men jag blev lite kär i älgarna.

Och det tog inte så många dagar så var sockorna klara. Jag blev alldeles passionerat förälskad i dessa sockar. De blev buckliga och dana, min flerfärgsstickningsteknik är inte fulländad ännu. :) Men de har börjat jämna ut sig i och med att jag använt dem. Man kan säkert blocka sockor på något vis, men stickpolisen har inte uppenbarat sig och skällt på mig för att jag låtit bli.


Ja,och då kom nästa projekt och knackade på dörren. På drops design står en hel rad sockor på kö och ropar på mig. Först ut att bli stickade var Shadowfax. Det blev min vasaloppsstickning. Jag deltog i stickcafeet på facebook i morse medan jag såg på alla duktiga vasaloppsåkare. Jätterolig idé. Håller dessutom med någon som skrev att vasaloppet är ett perfekt evenemang att sticka till. :)


I mål! Socka ett är klar och då är det klart att socka två ska sjösättas, men gissa vad jag fick syn på på nätet...Caspian sea socks. Se, så ljuvliga de är! En turkisk socka. Nej, jag vågar faktiskt inte ladda ner mönstret för då blir shadowfax aldrig färdiga. Caspian får vara min morot. När shadowfax nr 2 är färdig, då så... Nåja, det är väl det som är charmen med det här. Det står alltid en rad spännande projekt runt hörnet och lockar.
Och appropå saker som ligger framför mig och lockar: Jag har anmält mig till stickläger i Fattigskogen i sommar. Ser jag jättemycket fram emot!
Nå, nu är det söndag eftermiddag. Middag ska lagas, tvätt ska tvättas, väskor ska packas... Ha en skön vecka, allihopa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar