lördag 10 mars 2012

Färdig!

Nu är shadowfax nr 2 färdig. Härligt!

Jag är nöjd. Sköna att ha på!

Sonen hjälper mig fota.

Det här är sockor som jag köpte på marknaden i Turkiet. Är inte alls nöjd med sockorna man köper på marknaden. Typiska, snabba turistprodukter. Garner som inte känt doften av ett får på långt håll, ens. Dessutom är resårerna på dessa sockar alltid väldigt tajta, något par som jag köpte förra sommaren, gick inte ens att få på sig, så numera står jag alltid och sliter och drar i resårerna på marknaden och visar med mitt minspel att jag inte är så nöjd med dem. Men jag har köpt några par i alla fall, för mönstrens skull. Tänker att jag kanske kan använda dem vid tillfälle.

Jag tyckte dessa sockor var lite roliga med den typiska bården mot en enfärgad bakgrund. Annars brukar det vara färgskifte vid varje bård, vilket egentligen känns mer typiskt turkiskt.
Jag läste om Anna Zilboorgs bok Fancy feet på nätet. Den ska innehålla många mönster på turkiska sockor. Jag är SÅÅ sugen på den boken. Igår provbeställde jag den från amazon. Ett begagnat exemplar kostade 300 kronor. Det var väl överkomligt, tyckte jag. Sen skulle fraktkostnader tillkomma. Men hur mycket kan det vara, tänkte jag. Så kom jag till kassan och fick en smärre chock. Med frakt skulle hela kalaset kosta runt 600 kronor. Ca 300 kronor i fraktkostnader... jag fullföljde inte köpet. Detta behöver jag smälta. Jag letar vidare.  Hm... kunde inte avhålla mig från att shoppa. Det blev Around the world in knitted socks. Längtar efter att få sätta tänderna i lite nya mönster.... Men nu när shadowfax är färdiga så väntar först och främst Caspian sea socks.

50-årspresent från maken. En knit-pro bag. :) Den följer mig överallt härhemma. Så skönt att kunna kasta ner all röra på ett ställe. Tyvärr kan jag inte ta med den på mina bussresor. Jag åker mycket buss i jobbet, men då har jag så många andra väskor att släpa på så stickningen får följa med i tunnaste möjliga plastpåse i ryggan.

Ha en skön - och kanske produktiv ? :) - helg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar