söndag 5 april 2015

Hoppas du har en bra påsk!

 


 
 
 Påsklovet började i Skåne där vi njöt av sköna dagar på svärmors torp. Makens dotter hade en utställning i Hammenhög tillsammans med två andra unga konstnärer.
 

 Det var en jättefin utställning. Jag blev väldigt förtjust i den här tavlan. Det blev svärmor också, så den får följa med henne hem. Vi köpte tre tavlor som vi ser fram emot att få hem när utställningen är över.
 
 
 Och så lite hantverksrelaterat... Jag har improviserat fram denna tunika på provdockan! Å, så roligt det är. Det är egentligen så jag tycker bäst om att ...så lustigt, jag har svårt att säga "skapa", det känns lite pretentiöst. Det är så jag tycker bäst om att hantverka, kanske? Men det är svårt att improvisera utan lite kunskaper i botten, så det är bra att jobba med beprövade mönster. Och jag har ännu inte lyckats lösa mysteriet med mitt skulderparti. Testar nu med en "broad back adjustment". Äsch, jag vet inte... jag orkar inte snöa in för mycket på tekniken, men samtidigt är det frustrerande att  aldrig bli riktigt nöjd. Min sömnad genomgår alltid flera stadier. Först det euforiska, när man hittat ett nytt mönster, eller som här, hittar på något eget. Så genomförandet, som är väldigt tillfredsställande och nästan meditativt. En fas då det känns som att "jodå, det blir nog något, detta". SEN... kommer kallduschen. "Shit, vad är detta?" Haha.... Då är jag väldigt missnöjd och hittar alla möjliga passformsfel på plagget och försöker analysera vad de kan bero på. Men sen kommer ytterligare en fas. Det är när jag har använt plagget ett tag och tänker att: "Men varför snöade jag in så mycket på den eller den detaljen? Det här funkar ju." 

 Om du som läser detta syr eller stickar - hur ser du på det där med passform? Har du hittat de justeringar du behöver göra? Eller kan du rent av sy upp ett mönster direkt ur påsen?
 Ha trevliga, sköna, kreativa helgdagar!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar