lördag 18 oktober 2014

Nysytt

Ja... så sprang halva hösten iväg.
Men trots att det gått fort har jag på något märkligt vis lyckats sy en del.
Jag går en sykurs i klädsömnad i höst. Den pågår 6 ggr och vi har bara 2 ggr kvar. Och samtidigt har vårat stickcafe´börjat igen. Vi är riktigt många nu. Jätteroligt! Så jag både stickar och syr och det känns som om jag brer ut mig över hela huset med mina projekt. Tur att jag har en tålig och stöttande familj. :)

 
Det här är mönster V9010, en skjorta/tunika från Vogue. Den är det plagg jag blivit mest nöjd med hittills i höst.

 
Jag älskar fickor på mina plagg. Nästan mönsterpassade. Jag har bommat lite, om man ska vara petig. Men varför ska man vara det? :)
 

 
Bakifrån. Inga konstigheter. Ett lättsytt mönster.


Det här mönstret utgår från linnet M21854. (Neue Mode/Stil.) Jag har lagt till en ärm. Jag har gjort som Anna Neah tipsar om. Jag sparar mönster till ärmar jag trivs bra med i en speciell plastficka. Så jag minns inte varifrån ärmen kommer ursprungligen.
 

 
Jag hade bara små tygbitar kvar när det var dags för ärmarna, så jag skarvade ihop tyget. Det blev som en designdetalj, som min sylärare Joumana var vänlig nog att formulera saken.
Nu i efterhand tycker ärmisättningen ser slarvig ut och att ärmen ser för stor ut. Men det är inte värre än att jag ändå trivs i tröjan. En bra vardagströja, helt enkelt.
 
Och appropå Anna Neah: Ni tittar väl på Hela Sverige syr ? Anna Neah är en av deltagarna. Jag har följt hennes blogg det senaste året. Hon syr fantastiska klänningar. Gå in och kika!
 
 
Det här är en toille. Egentligen är mönstret till en jacka, jacka J, "Jacket with back tie" ur Yoshiko Tsukioris bok "Happy homemade, sew chic".

 
 
Jag har flera av Yoshiko Tsukioris mönsterböcker. I en del av dem är mönstren för små för mig, men funkar att anpassa. (Som jag skrev i ett tidigare inlägg.) Men några av böckerna har mönster anpassade för västerlänningar, med lite större storlekar.
 

 
Mönstret är som sagt tänkt för ett lite kraftigare tyg. Men jag gör nån slags kimono-aktig blus utav det i ett viscosetyg med vackert fall. Här hänger det tillklippt på provdockan.
 

 
Nu är det bara att sy ihop delarna. :)
Hoppas du får en skön helg med tid för lite skapande!


2 kommentarer:

  1. Så fina plagg du sytt! Någon gång när jag har litet att göra *ha ha ha....ska jag återuppta mina sykunskaper. De är väldigt ringrostiga numera, men någonstans långt därinne finns de ju ;-)

    http://pysselfarmor.bloggplatsen.se/

    SvaraRadera
  2. Tack så mycket! Ja, hur kommer det sig att de där tillfällena då man har lite att göra liksom aldrig infinner sig? :) Tyvärr har nu kimonon blivit hängande på provdockan, för jag hittade ett par stickor igen... :) Svårt att få tid med både och, så jag får varva. Ska bli spännande att se om din "sewing mojo" dyker upp.

    SvaraRadera