lördag 9 augusti 2014

Ny toille - finputsning pågår


Ännu en toille av W+X. (Se tidigare inlägg.) Jag var så nöjd med min förra klänning och har burit den sen den var färdigsydd. Så jag tyckte mönstret var värt en finputsning. Mina axlar kutar framåt något. Som ett resultat av det glider axelsömmen ner mot ryggen och drar med sig halslinningen. Jag måste ständigt rätta till mina överdelar. I den här toillen flyttade jag fram axelsömmen. Den ligger jätteskönt på axeln.

 
 
Men det blev nåt skumt med resten av ärmen... Haha, så är det när man inte är erfaren sömmerska. En ändring här får märkliga konsekvenser där. Ibland kan det vara ett detektivarbete att lista ut varför. Det här fixar jag till idag. Vill ha trekvartslånga ärmar på nästa klänning.
 
 
 
Jag ritade om halslinningen. Blev nöjd med antydan till hjärtform.
 
Trevlig helg!
 
 
 
 
 
 

 

2 kommentarer:

  1. Åh, nu har jag läst om ditt syende och det puttar mig ännu en halvmeter närmare maskinen, skulle så gärna vilja sy lite egna kläder! Kanske en sådan fin klänning... Om du säger att den inte var svår? Helt rätt med lite lagom fusk, vem tittar på insidan av kläderna?

    SvaraRadera
  2. Så glad jag blir om jag puttat dig lite närmare maskinen. :) Klart du ska sy egna kläder! Ja, mönstrena i den boken känns verkligen inte svåra. Kanske krångligt att rita av mönstren om man är ovan, eftersom många modeller delar på samma mönsterark, men det är få mönsterdelar och inga krångliga detaljer. Jag har sytt en toille av byxorna (bokstav K) i samma bok nu. Jag kan verkligen rekommendera den!

    SvaraRadera