torsdag 1 maj 2014

Jag syr, alltså är det sommar

 
Nu har stickorna lagts på is och symaskinen plockats fram.
 

Mönstret är V8876. Designad av Marcy Tilton. Jag har varit sugen på den här länge. Jag syr modell B, den ärmlösa. Hade tänkt ha den i helgen när maken och jag firar 10 år tillsammans. Och så... när vi vaknade i morse var det ett 15 cm tjockt lager snö på balkongräcket. Snö! Jaja, det kommer födelsedagar och skolavslutningar och en resa till Turkiet framöver. Så jag ska nog få chans att vädra den ändå.
 

Bakstycket. Jag gillar verkligen designen. Jag är nöjd med att jag lyckades fälla in blixtlåset i fram så snyggt och att jag fått till franska sömmar som inte är buckliga och som gör att insidan ser snygg ut. Jag funderar på hur jag ska få till det när jag syr på oket - det blir många lager tyg. 3 lager plus de franska sömmarna, hoppas det inte blir knöligt.
Tyget är ett bomullstyg som jag har efter mamma.
 
Två klänningar/tunikor. Mönstret är stoff och stils 22042. Fördelen med stoff och stils mönster är att de kommer färdigklippta. På den röda justerade jag axlarna. Förlängde bakstycket med 1 cm och kortade motsvarande därfram för att kompensera för mina något kutande axlar. Samt gjorde sedvanliga justeringar i halsringning och över höfterna. Det blåblommiga tyget köpte jag i Turkiet förra sommaren. Om jag inte minns helt fel kostade det 4 TL/m. Praktiskt taget gratis, m.a.o. Det blir ett nytt besök i den tygaffären i juni!
Det röda tyget kommer från tyg.se. Har beställt därifrån några gånger. De levererar sanslöst snabbt, men det är lite blandat hur tygkvaliteten är. Just det här tyget är jag nöjd med. Minns inte längre vad det är för material. Skulle gissa på nån konstfiber, men med lite linstruktur.
Ha en trevlig valborgshelg!
 
 


1 kommentar: