torsdag 20 februari 2014

En dag i Alanya

Jag fick lust att göra ett "ett foto i timmen"- reportage från vår semester i Alanya. Vi tillbringar sportlovsveckan i vår lägenhet i Crystal Park. Vädret är otroligt skönt. Inte så vi badar i havet eller poolen, men vi går i shorts och T-shirt och vi njuuuter!

Klockan är 9 på morgonen. Jag tar ett morgondopp i inomhuspoolen. Så skönt!

 Njuter av den fina miljön. Lite skön musik strömmar ut från hamamet i health centret.

 Klockan har hunnit bli 10. Jag går tillbaka upp till lägenheten. Vattnet i poolen är spegelblankt.
Klockan är elva. Kaffe och morgonstickning på balkongen.
Nu har det hunnit bli lunchdags. Klockan är tolv. För att gå till vår favoritrestaurang måste man tråckla sig ner via otroligt skräpiga bakgator där det verkar som om samtliga Alanyas bilverkstäder har samlats. Inget turiststråk, precis, men när man rundar en bensinstation- voila! där har vi vårt "hål i väggen". En oansenlig restaurang som gör en supergod osmansk gryta.
En bild till på väg ner till restaurangen. Här sitter kanske bilmekarna och intar sitt eftermiddagste.
Klockan är..ja, nu blir det konstruktioner, inte gick jag och tittade på klockan. Vi hade en skön eftermiddag. Detta får bli kl. 13 - bilden. Det är säsong för citroner och apelsiner just nu. Vi gör citronvatten och det är så otroligt smakrikt - vilken skillnad mot hemma. Och apelsinerna är så saftiga!!!
Klockan 14. Kanske befann vi oss på strandpromenaden just då. Den är kilometerlång, jag vågar nog säga milslång. 
Klockan 15. Vi njöt av det vackra vädret och havet. Vi gick ner och badade fötterna. Man skulle kunna bada. Det skulle bli som ett friskt, svenskt försommardopp. Vi uppskattade vattentemperaturen till 17-18 grader.
 Klockan 16. Eftermiddagsfika på balkongen.
 Klockan 17. Vi kommer hem efter att ha tagit en shoppingtur till det närbelägna köpcentret Alanyum. Så här ser vår trapphall ut. Vägg i vägg med vår lägenhet ligger en trädgård insprängd i fasaden. Den är upplyst på kvällen.
 Trädgården.
 Klockan 18. Hänger upp tvätt på balkongen på baksidan. Har fantastisk utsikt över Taurusbergen. Jag beklagar mig över att de ser så platta ut på bilden. Sonen tar bilder med sin mobilkamera och vi jämför, testar med lite olika perspektiv också. Ovanstående är dock min egen bild. Min son har jättefina bilder i mobilen, jag ska låna några av dem sen och lägga in här. En av dagarna här har han också filmat en sköldpadda som han såg på en av sina träningsrundor upp i bergen. Tänk, en vild sköldpadda. Uppe i bergen, dessutom, är det deras naturliga miljö?
 Klockan 19. Vi har gått ner till restaurangen i Crystal Park. Vi beställde in en måltid som var riktigt god. Sonen fick sin pizza garnerad med potatis. Det såg lite kul ut.


Jag avslutar fotoreportaget från denna dag med en bild från restaurangen.

Och eftersom detta är en stickblogg: Idag är det dags för ett besök i den lokala garnbutiken! :)

1 kommentar:

  1. Thank for sharing such a great information Please keep it up and I am waiting for new post here.Crystal Park Alanya

    SvaraRadera