fredag 8 februari 2013

Tvåändsstickning

Jag har börjat på kurs hos fantastiska EvaLotta. Fem gånger ska vi sitta och prova det fascinerande hantverket tvåändsstickning. Jag förstår varför EvaLotta kallar sin blogg tålamodspåsen. En stooor säck tålamod kommer att krävas inför detta projekt. Titta bara!

 
Detta oformliga lilla bylte tog det mig två timmar att åstadkomma. 48 maskor, 3 varv. Nej, nu överdriver jag grovt. Ett av varven har jag knåpat ihop idag. Det tog bara sisådär en halvtimme eller så. Jag tittade ömsom på dr Phil, ömsom på mina fingrar och undrade hur jag kan ha så många fingrar, och ändå hänger trådarna så löst. Hm. Tillvarons mysterier.
Så nu ska jag till att köpa Z-tvinnat garn. :)
 
När jag behöver vila hjärnan lite ägnar jag mig åt detta:
 
 
Flower Moon. Skön motorvägsstickning framför TV:n. Rena semestern efter tvåändsstickningen. :) Stickor nr 4, Drops Alpacka.

 
Detalj av spetsen.

 
Sånt här... har jag också ägnat mig åt. Jobbet, m.a.o. Vi har haft en stor föreställning. De flesta bilder kan jag inte lägga ut här, så jag får bjuda på en detaljbild. "Före" får den heta. :) Sen kom 150 barn upp på scenen.
Ha en trevlig helg!


3 kommentarer:

 1. Flower Moon looks really good!

  Jag har en jättebra ledare i yoga nu, så det är som sagt jätteroligt! och jag har till och med börjat andas rätt även utanför yogasalen... Härligt!

  Tvåändsstickning är ett framtida projekt! Långt fram i framtiden, men ändå!

  När jag stickar med flera färger, håller jag dem i samma hand. Vet inte ens hur det skulle gå till att ha en i varje hand... :-O

  Ha en bra helg!
  /Blenda

  SvaraRadera
 2. Lugn lugn det kommer det kommer detta med tvåändsstickningen!

  http://pysselfarmor.bloggplatsen.se/

  SvaraRadera
 3. Hej. Nu har jag jlgt till din blogg på min lista. Så jag kan se hur det går för dig. Precis som Pysselfarmor skriver: det kommer det där att sticka med två ändar. ha det så bra till vi ses.

  SvaraRadera