fredag 16 november 2012

Mild novemberdag

 
Fredag. Tidig hemgång. :) Härligt. En eftermiddag för mig själv. Innan jag börjar städa köket (en bomb slog ner där i morse) och fundera på middag hinner jag sitta en stund med WIP:arna. Jag tänkte lyssna på stickpodden under tiden. Jag har sett att många länkar till den på sina bloggar och det var på det sättet jag också fick reda på den. Två duktiga personer, Elin och Klara, har hittills gjort sex avsnitt där de pratar om stickning och stickrelaterade ting. Avkopplande lyssning. Jag ska göra precis som de har sagt i de avsnitt jag lyssnat på: Häll upp en kopp kaffe, på med lurarna så kör vi! :)
 
 
 
WIP:arna som ska arbetas på under tiden är dessa. På ankan ligger en tingest som är lite mer mintgrön i verkligheten. Det är sjalen Marin av designern Ysolda Teague. Jag fastnade för den på Ravelry. När jag såg den dök tre nystan ur stashen upp för min inre syn. Jag hade tre nystan Baby Alpaca Silk liggande. När jag börjat sticka var jag helt fast. Lustigt att det är sån skillnad på mönster och mönster. Mönstret till Marin känns genomtänkt och roligt att sticka - lättstickat, men med något som händer på varje varv. Hur kan det vara sån skillnad trots att det "bara" är ett diagram eller en tämligen torr beskrivning som är nedtecknad. Jag har förundrats över det när det gäller sudoku också. Det känns skillnad på olika konstruktörer.
Ysolda Teagues namn stöter man på lite överallt när man snubblar runt i stickvärlden. På denna sida kan man sitta och drömma en stund över hennes fantastiska mönster.

 
Jag ska också göra några uddar på spetskanten till min fjärde Maluka . Här ligger 24 uddar utspridda på vår trappa.10 kvar!
 
 
Stickas i Manos silk blend . Stickor nr 5. Trots att det är min fjärde Maluka ledsnar jag inte. Mönstret är snabbstickat och lätt att lära sig utantill och ändå tillräckligt omväxlande. Och framför allt tycker jag om det färdiga resultatet.
Ha en skön helg! Dags för Stickpodden. :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar