söndag 30 september 2012

Garnnörderi...:)

Maluka färdig. Den har gett upphov till många små inre kamper. Jag blev förtjust i mönstret när jag såg det på Ravelry. Och jag blev förtjust i garnet när jag klappade det i Fattigskogen. Sen hände nåt under resans gång. Plötsligt var spetskanten urträlig att sticka och jag längtade efter det rätstickade partiet med de förkortade varven, för det partiet är bra och snabb TV-stickning. Jag hade små uppgörelser med mig själv: "Men sticka ett par uddar per bussresa..." För det var ju trots allt bra pendlarstickning. Och så gjorde jag. Under tiden hade också min inställning till garnet ändrats. Men varför dessa omedvetna, små inre processer? Så onödiga. Men...Jag tyckte inte om garnet längre. Ville bara sticka i Colinette Art. Tyckte plötsligt att Colinette Art har så härlig struktur och det blir så bra stadga i både sjal och mössa. 
Igår blev Maluka klar. Jag lade den över axlarna och var helt såld igen. Jag tackade min lyckliga stjärna för att jag inte gått på min impuls och beställt en hel hög Colinette Art härvor. För titta här vilka underbara färger Colinette säljer. Har inte sett ett så stort utbud hos någon svensk försäljare, men jag har inte letat direkt systematiskt heller.
 
Så nu blir det ytterligare en
 
 
Lattice hat som får matcha Maluka-sjalen. Och garnet, som gett upphov till dessa inre stridigheter, är Manos Silk Blend. Nu länkade jag till en garnaffär, men den finns hos många, det är inte min mening att göra reklam för någon speciell affär.
Ett mjukt och underbart garn, men enligt min mening aningens för mjukt att sticka i. Jag tycker om garn med lite stadga, men slutresultatet fick mig trots allt att kapitulera.
Jag gick en sväng till min LYS i fredags. De inre rösterna sa åt mig att jag dessutom måste provsticka ett set i detta ljuvliga garn.
Underbara färger. Härlig stadga i garnet, precis som jag vill ha det. :) Litet frågetecken kring klifaktorn, därför provstickning innan jag bestämmer om det blir ett gäng julklappar av detta. BH-testet, som jag lärde mig i Fattigskogen, är inte hundra procent tillförlitligt.:) Jo, om man genomför det fullt ut, men det har jag inte tålamod till. Det är först när jag går med sjalen runt halsen "på riktigt" som jag märker om det funkar eller inte.
Kliigt eller inte, jag bara måste provsticka detta garn!
Och slutligen...
 
Detta ljuvliga garn har väl inte undgått någon? Crazy Zauberball. Vad det ska bli av detta har jag inte bestämt än. Det var bara vackert att se på. :)
Ja.. lite garntankar. Ha en bra vecka!
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar