fredag 13 juli 2012

Sommar...

Jag tittar in här för att uppdatera lite. Sommarveckorna är intensiva. Jag tar det i omvänd ordning.
Spring thaw är färdig. Efter ett halvår - drygt! Jag minns hur jag påbörjade denna när naturens spring thaw inte var påtänkt. Det var i allhelgonahelgen i fjol. Sen var det många turer - upprepningar, skamvrån i garderoben i månader, onda ögat vid åsynen av detta orangea trassel och slutligen - försoning! :) Klar. Inte blockad än. Köpte pusselmatta på Biltema igår och planen är att någon gång under dagen, så...


Jag har ömsom hatat, ömsom älskat detta melerade garn. Egentligen vill jag inte sticka spetsmönster med melerade garn, tycker spetsmönstret drunknar bland färgerna. Och jag har sannerligen ömsom älskat, ömsom hatat denna stickning. Många gånger tänkte jag på dessa visa ord som jag läste på En till stickblogg. Hoppas du tycker det är ok att jag citerar dig här, dessa ord förtjänar sannerligen att mångfaldigas. :) Så här skriver hon: "Det började med att jag tappade en maska. Sen accelererade det snabbt mot förödelse och katastrof. Betänk därför denna fasliga bild och glöm sen aldrig att använda livlina, barn."
 För min del handlade det inte om tappade maskor. Jo, möjligen i huvudet. Jag tappade bort mig i mönstret. Eller, jag trodde jag visste precis var jag var tills jag 7 varv längre fram upptäckte att något var fasligt fel. Det var dags för baklängesstickning, och HUR kul är det att sitta och pilla upp sk2P. Nå, men jag lärde mig ju en hel del, som man så optimistiskt ska säga vid såna tillfällen. :)

Nu börjar det åska. Jag skyndar mig att posta detta inlägg och får återkomma med resten. Vill inte förstöra ännu mer elektronik. Till dagens sysslor hör att anmäla förstörd elektronik till försäkringsbolaget - från förra åskovädret.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar