onsdag 18 juli 2012

Mer Alanya

De bilder som följer är från vår resa i juni. Varje morgon startade med ett dopp i poolen. Jag tog några bilder ur det perspektivet. Här ser man vår hörnbalkong. Följ den lilla trappan, och följ sen palmen ovanför trappan. Dess blad pekar rakt på vår balkong.

Dags att gå upp och äta frukost. Det vankades mycket frukt och grönt!


Det här... ja, det är ju en byggarbetsplats. I en annan del av Alanya. Vi har köpt ytterligare en lägenhet. Byggherren till detta projekt är ett stort namn i Alanya, Oguzhan. Innan vi köpte den här lägenheten var vi och tittade på en del av hans färdigställda projekt. Han bygger lägenhetsområden med väldigt många faciliteter: inom- och utomhuspool, stora, välutrustade gym, bowlingbana, restaurang på området, fotbolls- och tennisplan, egen biosalong som man kan låna och ta med sig egen film till för att titta på om man är ett större sällskap,  m.m., m.m. Vi får se hur framtiden ser ut - kanske blir denna lägenhet mest för uthyrning. Vår lägenhet ligger även här på en hörna på tredje våningen. Den ligger bredvid det stora "hålet" i fasaden. I det hålet ska det bli en trädgård.

Välkommen in! Tillbaka till Flower Garden. Såhär ser det ut när man gästar en turkisk familj. En hel rad med skor utanför ytterdörren.

Vi kikar in i lilla sovrummet först.

Här är det kombinerade vardagsrummet/köket. Vi har en skjutdörr bakom gardinerna som vetter ut mot stora balkongen.

Om man snurrar runt 180 grader ser det ut så här. Kökshörna med full utrustning. Obs att även tvättmaskinen står i köket. Lite lustigt, vet inte om det brukar vara så i turkiska hem, men projekten som byggs för turister har ofta så.

Ännu en bild på soffhörnan.

Här har vi stora sovrummet. "The master bedroom" om du brukar titta på "En plats i solen" och liknande program. Ibland känner jag mig som en medverkande i det programmet.Jag måste nypa mig i armen och påminna mig själv om att detta är verkligt. Det ÄR ju vår plats i solen. Och naturligtvis har vi en "en suit", är det inte så de säger när man har ett extra badrum i direkt anslutning till sovrummet. Bakom garderoben skymtar dörröppningen dit.


Två såna här badrum har vi. Med fina bänkskivor i svart granit.


Toalettstolarna upphängda på väggen. Praktiskt när man ska städa.


Inte så lätt att se, men det här är handfatet i det andra badrummet. Vi har två badrum, praktiskt när det är varmt och alla behöver duscha flera ggr om dagen.


Sköna duschar. 
Det här var ett underbart, svalkande picnic-ställe uppe i bergen, dit vi åkte en dag med grannar i Flower Garden och turkiska vänner. Vattnet kommer från bergen och är iskallt, precis som i Dim Cayi.

Melonerna konserveras bra i det kalla vattnet. Bättre än ett kylskåp!

Våra turkiska vänner har flera hem uppe i bergen.
Där satt vi och njöt av en vidunderlig utsikt över bergen och blev bjudna på te och apelsiner.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar