lördag 31 mars 2012

Shadowfax

Sist jag var hem till mamma blev hon så förtjust i mina Shadowfax så jag beslöt mig för att sticka ett par till henne. Jag ska till läkaren med henne nästa vecka och hoppas dessa ska vara klara tills dess. Det tror jag, de är ganska snabbstickade.


 Den röda är aningen mindre än den svarta. Vet ej vad det beror på, har gjort på samma sätt och använt stickor 3,5 till båda. Kan det röda garnet vara aningen tunnare? Eller stickar jag aningen fastare? Tja, hur som helst, mamma har mindre fötter än jag, så det gör inget.
 Jag lade till en liten flätad bård i kanten på dessa.
.
Nr 2 är på gång. Flätan är redan avklarad, så nu är det motorvägsstickning framför TV:n i pauserna mellan allt annat som ska göras hemma. Vi har en badrumsrenovering som pågått ett halvt sekel. Vi har en källare som stått på kö att röjas i betydligt längre än ett halvsekel. Och så kom det SNÖ. Det ingick inte i våra planer. Vi har sommardäck på bilen. Vi hade tänkt åka och titta på kakel till badrummet, men det projektet har vi skjutit på framtiden. Det får bli källaren idag. Maken är ute och skottar. Jag trodde inte mina ögon när jag gick upp i morse. Jag tittade yrvaket och belåtet påskovsledig ut genom fönstret - och studsade. Ett vinterlandskap i trädgården. En av mina vaga tankar inför dagen hade ju varit att gå ut och kratta i trädgården. Kanske elda lite grenar och grilla korv. Ja, mina tankar spretar, som höres...Jag är lite överprogrammerad efter den senaste intensiva veckan på jobbet. Jag behöver gå ner i varv och i lugn och ro göra en sak i taget. Ringa min kära mamma och berätta att det är förmiddag, kanske. Jag skulle kunna ha en egen blogg om det. Bearbeta processen när man blir mamma åt sin mamma. Det är många trådar att ta tag i här... värre än efter stickningen av Caspian-sockorna. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar